צור קשר

בית סילבר, אבא הלל 7, קומה 15, רמת גן

03-5762513

03-6430986

    איך לעשות משהו עם משמעות וגם להצליח בחיים?

    תכנית ההמשך לבוגרי LEAD (גילאי 20-35)

    מחקרים בכל העולם מצביעים על כך שתקופת הבגרות הצעירה (YOUNG ADULTHOOD) היא תקופה קריטית המשפיעה על מהלך החיים באופן דרמטי: בגילאים 20-35 אנשים צעירים מקבלים את ההחלטות המהותיות ביותר לעשורים הבאים לחייהם: בחירת מקצוע ותחום לימודים, ייסוד זוגיות ומשפחה, הנחת יסודות לעצמאות כלכלית והשתייכות למעגל חברתי. לכן, בעוד שתכנית הליבה שלנו (גילאי 16-18) מתמקדת בפיתוח זהות מנהיגותית, הרי שתכנית ההמשך, המלווה את בוגרי התכנית בין הגילאים 20-35, מתמקדת בקבלת החלטות.

    במילים אחרות, כשבוגרי LEAD מגיעים לשלב בו הם צריכים להחליט מה לעשות, מי להיות וכיצד להביא את יכולות המנהיגות שלהם לידי ביטוי, אנחנו נמצאים ויוצרים ביחד אתם את הנתיבים הנכונים להם ולהתמודד עם שאלות הזהב של העידן המודרני: איך למצוא משמעות, להפוך לאנשים מצליחים וגם להנהיג שינוי עבור החברה הישראלית?

    מה תעשה כשתהיה גדול?

    למה בנינו תכנית המשך

    כבר 17 שנים שאנחנו קשובים לחלומות, לצרכים, להתלבטויות של אנשים צעירים: רגישים לרחשי הלב שלהם, שותפים להתפתחות שלהם כבני אדם וזוכים לקחת חלק בהפיכתם מבני נוער לאנשים. ממש כמו סיסמוגרף רגיש מאוד, אנחנו מקשיבים כל הזמן להתרחשויות בארץ ובעולם ולתנאי השטח המשתנים. ככה, מתוך הקשבה ולמידה, נולדה תכנית ההמשך לבוגרי LEAD.

    אם תשאלו אותנו מה מייחד אותה ומדוע מדובר במודל ראשון מסוגו בעולם, נשיב לכם בפשטות: כיוון שממש כמו המציאות, וכמו הבוגרים שלנו, תכנית ההמשך בנויה כך שהיא משתנה, גמישה, מגיבה לשינויים בהתאם לשלבי החיים של הבוגרים, אישית או קבוצתית בהתאם לצורך ובעיקר מעניקה מענה למה שכל אחד מהבוגרים (כן, כל אחד מהם) צריך כדי לצמוח ולהפוך למנהיג ולמוביל בתחומו.

    איך אנחנו עושים את זה?

    המודל

    המודל המוביל את תכנית ההמשך לבוגרים נולד לאחר שלמדנו לעומק מודלים מצליחים בעולם וערכנו מחקר מקיף על מנת לזהות ולהגדיר את צרכי הבוגרים שלנו. כמו כן, ערכנו עבודת מטה יסודית והקמנו צוותי היגוי שהורכבו מצעירים בוגרי LEAD, מומחים בתחום פיתוח המנהיגות ואנשי אקדמיה. כך גובשה תכנית ההמשך, שמטרתה להעניק מענים דיפרנציאלים לצרכים המורכבים של פיתוח המנהיגות בגילאי 20-35.

    עם סיום תכנית הליבה (בין הגילאים 16-18), מוזמנים בוגריה להצטרף לתכנית ההכשרה לבוגרים. התכנית מלווה את הבוגרים עד להגיעם לגיל 35 וכוללת, בין היתר, סדנאות, סמינרים, תהליכי קבלת החלטות בתחום הקריירה ומפגשי למידה בניהול עצמי (SML). ככה זה אצלנו ב-LEAD: מרגע שהצטרפתם, אתם הופכים להיות חלק מקהילה שאכפת לה מהסביבה ואכפת לה מכם.

    זירת ההכשרה

    זירת ההכשרה מציעה לבוגרים תכניות בעלות תכנים מגוונים. התכניות נפתחות במועדים משתנים במהלך השנה.

    תכנית “המטבחון”- עושים פוליטיקה

    “המטבחון” הינה תכנית הכשרה המיועדת לבוגרים המעוניינים להשתלב בזירה הפוליטית והיא מבקשת לסייע לצעירים מוכשרים לגבש לעצמם הבנה ברורה ומעמיקה של השדה הפוליטי לקראת השתלבותם העתידית בו. התכנית כוללת סדנת פתיחה בת יומיים וכן מפגשי “כיתת אומן” עם פוליטיקאים ודמויות מפתח שהובילו שינויים רחבי היקף בזירה הפוליטית. הנחיית התכנית נעשית ע”י מנחים מקצועיים בעלי ניסיון עשיר בפיתוח מנהיגות והנחיית קבוצות.

    תכנית ההמראה לעסקים חברתיים

    תכנית ההמראה לעסקים חברתיים מיועדת לבוגרים המבקשים לשלב בין העולם העסקי ובין העולם החברתי באמצעות הקמת עסקים חברתיים: עסקים המקדמים מטרות חברתיות- סביבתית בראיה ובהתנהלות עסקית ומנהלים שורת רווח משולשת באופן מאוזן: כלכלית, חברתית וסביבתית. במסגרת התכנית, הבוגרים נחשפים לתכנים ולמודלים החדשים ביותר בתחום, נפגשים עם יזמים חברתיים מצליחים, מאתרים זירות פוטנציאליות לפעילות עסקית- חברתית ולומדים כל מה שצריך לדעת על מנת להקים עסק חברתי.

    תכנית “מסע ישראלי”

    “מסע ישראלי” הוא הזדמנות לחווית מפגש יחודי, חד- פעמי, עם החברה הישראלית על מורכבותה, יופיה ועושר גווניה. במסגרת התכנית יוצאים המשתתפים למסע בין מקומות, אנשים, ריחות, טעמים וצבעים בכל רחבי המדינה: הם מתארחים אצל משפחה חרדית בערב שבת, מסיירים בחברון השסועה וחווים בעצמם את מלא מורכבותו של הסכסוך הישראלי- פלסטיני, נחשפים לתל- אביב האחרת, זו שנשכחה בשוליים, באמצעות מפגש עם מהגרי עבודה ועם תושבי השכונות הדרומיות, מבקרים בישובים בדווים בנגב וגם בישובים שאינם מסומנים על המפה…המסע חוצה מרחבים גיאוגרפיים וחברתיים ומאפשר לבוגרים היכרות בלתי אמצעית עם ישראל על כל המורכבויות, היופי והקשיים שבה בו זמנית.

    SML – SELF MANAGED LEARNING

    מודל SML פותח בבריטניה במטרה לאפשר לאנשים וארגונים להגיע לתוצאות יוצאות דופן ע”י חידוד כישורי ההסתגלות והלמידה שלהם. בעידן המודרני, כשכולם מוצפים בזרם מידע אינסופי, כשכל מה שצריך לדעת נמצא ברשת, היכולת להסתגל לסביבה משתנה במהירות וללמוד מהר יותר ובצורה יעילה יותר, הופכים לצורך מרכזי. יכולות ההסתגלות מעניקות למי שרכש אותן יתרון משמעותי. השיטה כבר מוכיחה עצמה, הן בתחום החברתי והן בתחום העסקי והיא מתאימה לבוגרים המתלבטים באופן שבו היו רוצים לממש את המנהיגות שלהם ולהביא אותה לידי ביטוי באשר לבחירת מסלול לימודים או קריירה, לבוגרים המבקשים לבנות תכנית עבודה אישית למימוש המטרות שהציבו לעצמם וכן למי שמבקשים לרכוש טכניקות ומיומנויות חדשות של למידה.

    איך בונים קריירה וגם משיגים משמעות?

    התכנית מבקשת לסייע לבוגרים המתלבטים בשאלה כיצד לשלב בין פיתוח קריירה והשגת הישגים אישיים ובין עשייה חברתית משמעותית. התכנית כוללת מפגשי ייעוץ אישיים והיא מיועדת לבוגרים המצויים בצומת דרכים באשר להתפתחות המקצועית ולבחירת קריירה, בין אם הם מתלבטים באשר לבחירת תחום הלימודים באקדמיה ובין אם הם לקראת סיום הלימודים לתואר ומתלבטים בנוגע להמשך דרכם המקצועית. התכנית מאפשרת למשתתפים לערוך בירור מקיף באשר ליכולותיהם האישיות והמקצועיות והציפיות שלהם מעצמם ובסופו של דבר מסייעת להם לשרטט את האופן בו היו רוצים לראות את השילוב בין פיתוח הזהות המקצועית שלהם לבין קידום האג’נדה החברתית בה הם מאמינים.

    זירת הקהילה

    כבר ספרנו לכם שאנחנו מאמינים שכדי ליצור שינוי, הרבה אנשים טובים צריכים לעבוד ביחד. לכן, אנחנו ב- LEAD פועלים כל הזמן במטרה לטפח קהילה של אנשים טובים, מחוייבים, החולקים עקרונות וערכים משותפים ומוכנים לעבוד יחד כדי לסייע זה לזה להגשים חלומות ולהשיג מטרות חברתיות. ובאמת, LEAD היא רשת חברתית לכל דבר: רוב מוחלט של הבוגרים (כ-70% ממסיימי התכנית) עומד בקשר רציף עם הארגון, לוקח חלק באירועים ובכנסים ומשתתף בתכניות השונות. ולפעמים, חלק מהבוגרים מוצאים בתוך הקהילה שלנו את האושר האישי שלהם, מתחתנים זה עם זה וממשיכים להיות מעורבים ב-LEAD כמשפחה.

    לא מפליא שמבחינתנו, נטוורקינג הוא שם המשחק! לכן, אנחנו מעודדים את הבוגרים והשגרירים לתקשר אלה עם אלה הן ברמה האישית והן ברמה המקצועית. איך אנחנו עושים זאת? ראשית, תכנית הליבה ובתוכנית ההמשך לבוגרים מכוונות את המשתתפים לעבוד יחד כדי למקסם את ההצלחה. כמו כן, אנחנו מנצלים את הרשתות החברתיות כדי לשמור עם הבוגרים והשגרירים על קשר רציף ולאפשר להם לתקשר זה עם זה (וכל פעם מחדש משתאים ונרגשים נוכח התנועה הבלתי פוסקת בקבוצות הסגורות שלנו ב-FACEBOOK ובאתר הארגון). בנוסף, מדי שנה מתקיימים אירועים גדולים שמאפשרים לחברי קהילת LEAD להיפגש, להכיר ולהחליף רעיונות ודעות.

    כנס בוגרים

    אחת לשנה מתקבצים מאות בוגרים מכל הארץ ליומיים של עשיה והשראה. את הכנסים מפיקים ומארגנים הבוגרים עצמם. התוכן מתעדכן כל הזמן שכן, הוא נוצר בתגובה לסוגיות המרכזיות שמעסיקות את החברה הישראלית ובייחוד הנושאים שמעניינים צעירים. מוזמנים להתרשם מתכנית כנס בוגרים 2016

    קפה שישי

    בקפה שישי אנחנו שומעים כל מה שמעניין! אהוד בנאי על יהדות, ישראליות ואמנות, ד”ר תמר אלמוג על דור ה- Y, כרמן אלמקייס על השד העדתי, יובל טופר (הגבר הראשון בישראל שנכנס להריון) על מגדר בעידן שבו כל האפשרויות פתוחות, תמר איש-שלום על היהודים בתפוצות לאחר הפיגועים בצרפת ב- 2015.

    אלה כמה דוגמאות לנושאים ולאנשים שמובילים את השיח באירועי קפה שישי שלנו. מספר פעמים בשנה עולה לסדר היום ה-נושא: כזה שמעניין/ מעורר מחלוקת/ מעורר מחשבה/ מדאיג/ מחייב התייחסות. מאות בוגרי LEAD מתאספים כדי לשמוע עוד, לשוחח אלה עם אלה, לגבש עמדה, להפרות זה את זה, לאתגר, להעניק ולקבל השראה.